Cromwell Property Group a finalizat integrarea afacerilor europene de gestionare a fondurilor europene

Cromwell Property Group, trustul de investiții imobiliare admis pentru tranzacționare la bursa de valori ASX (Australian Securities Exchange), a anunțat astăzi un rebranding la nivel mondial, semnalând astfel finalizarea procesului de integrare a companiei Valad Europe în cadrul grupului.

Din momentul achiziționării managerului de investiții europene in 2015, Cromwell a indicat în mod clar angajamentul pentru dezvoltarea afacerii și a activelor aflate în administrare, cu adăugarea mai multor mandate noi și lansarea Fondului pentru Orașe Europene Cromwell (engl. CECIF), primul fond deschis european de bază instituțional al grupului. Grupul extins oferă acum investitorilor din întreaga lume, acces către o gamă mult mai largă de strategii de investiții imobiliare, variind de la CORE la CORE+ și Opportunistic.

David Kirkby, CEO, Europa, Cromwell Property Group, a comentat: "Gama noastră adițională, distribuția geografică și accesul la capital ca parte din Cromwell, în combinație cu palmaresul nostru european de a crea valoare și de a oferi câștiguri superioare, cu riscuri cântărite, prin intermediul ciclului nostru de investiții imobiliare, ne-a îmbunătățit abilitatea de a deveni partenerii investitorilor instituționali din întreaga lume.

"În centrul afacerii noastre europene, se află echipele noastre experte, cu profesioniștii din domeniul imobiliarelor la nivel local, dedicate selectării și executării de investiții inteligente și tranzacții pentru gestionarea activelor, în numele clienților noștri. Cunoștințele unice, la nivel de corporație și individual, sunt esențiale pentru definirea abordării noastre, de jos în sus, în ceea ce privește investițiile și, în același timp, cheie pentru a defini "perspectiva proprie" (engl. "house view"), cu referire la cele mai captivante oportunități pentru investiții din Europa."

Karol Pilniewicz, director CEE, Cromwell Property Group, a comentat: "După o perioadă intensă de 12 luni, pe parcursul căreia am finalizat șapte achiziții de birouri în Polonia, am închiriat aproximativ 280 m2 de GLA în regiunea CEE, în cadrul sectorului de birouri, retail și logistică, am întreprins o refinanțare în valoare de 540 milioane euro și am început extinderi majore în cadrul centrelor de shopping Janki și Galerie Butovice, business-ul CEE este entuziasmat, în ceea ce privește continuarea avântului, sub egida brandului Cromwell Property Group. În timp ce Polonia și Republica Cehă rămân cele mai importante și binecunoscute piețe imobiliare din regiune, vedem, de asemenea, unele oportunități interesante, în ceea ce privește investițiile cu valoare adăugată, emergente pe piețele din Ungaria și România."

Platforma de management a fondurilor europene Cromwell administrează active imobiliare în valoare de 3.3 miliarde de euro și prezintă capacitate de investiție, atât pentru fonduri cât și pentru mandate. Platforma acoperă aproximativ 270 de active și 2900 de chiriași, administrate de către echipe locale, care însumează aproximativ 180 oameni în 21 de birouri și 13 țări europene.