IPO DE O VALOARE DE 1,4 MLD EURO AL FONDULUI REIT DE LA SINGAPORE ACŢIONEAZĂ TRANSFORMAREA PLATFORMEI GLOBALĂ A FONDURILOR

Cromwell Property Group (ASX: CMW) (Cromwell)  a lansat azi prima ofertă publică al fondului European Real Estate Investment Trust (CEREIT) după debutarea CEREIT pe parchetul principal al bursei de valori Singapore Exchange Securities Trading Limited (SGX-ST).

„IPO efectivă a fondului CEREIT este o tranzacţie inovatoare şi de transformare – a spus Directorul General al firmei Cromwell, Paul Weightman.

„Asta este primul REIT denominat în euro la SGX-ST şi cel mai mare IPO REIT din anul 2013 în Asia prin capitalizare a pieţei.”

„Asta măreşte în mod efectiv platforma noastră globală de administrare cu fonduri, cu o prezenţă mare în Singapore - centrul de cea mai rapidă dezvoltare în administrarea propietăţilor din Asia – a spus.

„CEREIT protejează de asemenea printr-un capital  pe un termen mai lung circa o treime din activele noastre administrate în Europa iar datorită sumei suplimentare de 400 milioane euro destinate pentru administrare cu active permite la mărirea platformei noaste din Italia - a treia economie a Eurozonei– a spus.

Societatea filialăa firmei Cromwell, Cromwell EREIT Management Pte. Ltd.,administratoareaalCEREIT a notat un venit brut în mărime de 865,7 milioane euro. Titlu de participare a firmei  Cromwell la un nivel de 35,8% în ziua cotaţiei cu presupunerea că nu se va folosi opţiunea de alocare suplimentare, este estimat la circa 310 milioane euro.

Investorii principali ai firmei  CEREIT sunt Cerberus Singapore, Hillsboro Capital, Ltd. şi Domnul Gordon Tang şi Doamna Celine Tang.

Hillsboro Capital, Ltd. este o întreprindere particulară de investiţii a lui Dr. Andrew L Tan’a şi familiei sale. Dr Tan este preşedintele şi Directorul General al societăţii Alliance Global Group Inc., una din conglomeratele de frunte listate în Filipine, care posedă acţiuni în firme care se ocupă cu activităţi  imobiliare, producţia şi distribuţia alimentelor şi băuturilor, restaurante Fast food şi firme  care se ocupă cu dezvoltarea integrală a companiilor de turism. Domnul Gordon Tang este Directorul neexecutiv al societăţi SingHaivi Group Limited, listată pe Parchetul Principal SGX-ST şi se specializează în branşa de dezvoltare imobiliară, investare imobiliară, co-investare imobiliară şi prestarea serviciilor de administrare a propietăţii. Doamna Celine Tang este Directorul Administrativ al  Grupei SingHaivi Group Limited.

"Ne bucurăm enorm de sprijinul care l-am căpătat de la CEREIT, în special din partea investorilor fundamentali”- a spus domnul Weightman.

" Ne bucurăm de colaborarea cu investori fundamentali şi partneri care împărtășesc aceeași poziție la alte proiecte suplimentare, care în opinia noastră vor aduce beneficii reciproce."

„Plănuim să Vă transmitem mai multe informaţii cu privire la subiectul în cauză” – a spus la sfârşit.